top of page
Image by Clément Falize

Läromaterial

caterpillar.png

Här kan du

hitta och ladda ner material för att jobba med insekter på egen hand

Nästan allt vi äter är direkt eller indirekt kopplat till pollinerande insekter. Men insekterna är hotade genom kemikalier och minskande utrymmen för föda och bostäder. På Insektslandet skapar vi bra levnadsförutsättningar för pollinerande insekter som bin, humlor, fjärilar, blomflugor och skalbaggar.

Vår bok

Under tre år träffade Insektslandets pedagoger barngrupper för att leka fram kunskap.

Vi ville väcka barns nyfikenhet om alla viktiga insekter. Vi ville också hitta på en metod för lärande genom dramalek och rörelse. Alla lekar byggde vi på spännande fakta om insekternas liv och beteenden. Vi lekte humlor som pollinerar, byggde blommor av pusselbitar och levde oss igenom fjärilens olika livsstadier.

Här kan du ta del av resultatet och använda boken för att jobba med insekter på ett lekfullt sätt med just din barngrupp!

I boken finns lätta fakta om insekter, lekar och aktiviteter för att stimulera nyfikenhet och kunskap, samt en beskrivning av den metod vi utvecklat under projektet.

Med stöd från Arvsfonden
Vill du beställa ett exemplar av boken?

Vi kan skicka boken till dig! Boken är gratis.

Skicka dina kontaktuppgifter till oss så postar vi boken till er: marita@insektslandet.se

Bingo

SPANA IN INSEKTER

Besök naturen och ta med dessa bingobrickor som du kan skriva ut. Ge barnen varsin bricka och en penna att markera med. Ta gärna med förstoringsglas. Vilka insekter hittar ni? Vem får bingo?

TIPS!

Trollsländor trivs vid vatten. Fjärilar kan man ofta se här... blabla bla.... Myrstackar, babla.....

Bygg ett vildbihotell

MINI-HOTELL

SKAPA BOSTÄDER TILL VILDBIN
Dom allra flesta vildbin gräver långa gångar under marken där dom kan lägga ägg, men en del arter bor i gamla skalbaggsgångar i döda träd.

Det är ganska ont om döda träd både i trädgårdar och i skogen, därför är det en bra grej att bygga bostäder till vilda bin. Du kan antingen bunta ihop vass och bambu eller borra massa hål i träbitar. Tänk på att borra djupa och små hål som är mellan 3 och 7 mm.

bottom of page