Insektsstig

bug.png
Välkommen till stigen

Här kan du krypa som en larv, flyga som en slända eller titta in i vår bikupa! Under våren tar vi emot förbokade grupper från skola och förskola. På sommaren är stigen öppen vissa dagar för allmänheten.

STIGEN ÄR ÖPPEN FÖLJANDE DAGAR I SOMMAR

v.24 | tors-sön (17-20 juni)

v.26 | tors-sön (1-4 juli)

v.27 | tors-sön (8-11 juli)

v.33 | fre-sön (20-22 augusti)

Vi tar endast emot

förbokade besök.

BESÖKSINFO

Vår Insektsstig är tillgänglighetsanpassad för att alla våra besökare ska kunna uppleva stigen.

 

Parkering finns i anslutning till anläggningen.

Medhavd matsäck kan ätas vid dammen där vi har vår rastplats.

parking_edited_edited.png
restaurant_edited.png
insect.png

Vill du besöka stigen i sommar? Boka här

Vad är Insektsstigen och vad kan du uppleva här?

Insektsstigen är en naturpedagogisk stig där du får lära dig om olika insekter genom lek och aktiviteter.

 

På stigen finns stationer där du på nära håll får känna på, prova och uppleva insekternas liv. Hur känns det att krypa in i en myrstack? Hur gör gräshopporna musik? Och hur fungerar egentligen pollinering?

 

Vi vill locka fram nyfikenhet och frågor kring insekternas liv och betydelse för vår planet. Stigen riktar sig till barn och leksugna vuxna. Vi vill tro att även du som vuxen kan njuta av en dag på makronivå.

På Insektsstigen kan du också titta in i vår bikupa, skapa vid pysselstationen och se trollsländans bäbisar. Du kan inreda ett småkrypsrum i vårt insektshotell och ta en flygtur i vår linbana Sländan.


Stigen är bemannad vid vissa stationer och vi finns tillgängliga för funderingar och frågor. Under besöket går du/ni runt på egen hand. 

Inga fåglar utan insekter

Utan insekter kollapsar ekosystemet. Dom behövs för att pollinera, bryta ner döda växter och djur och för att vara föda till andra insekter och djur.  Exempel är humlor och blomflugor som pollinerar frukt och bär. Skalbaggar och myror bryter ner organsikt material och myggorna är mums för trollsländor, fladdermöss och fåglar.