top of page
Image by MD_JERRY

Projektlogg

Här kan du läsa lite mer ingående om vad vi gjort de olika projektåren i vårt Arvsfondsprojekt.

År 1

2020–2021

Vi träffade barngrupper från förskola och jobbade med temat "Metamorfosen".

På våren och hösten besökte barnen vår Insektsstig i Årsunda. På vintern lekte vi med grupperna på förskolorna och byggde ett stort insektshotell som barnen fick inreda tillsammans. 

 

Under året utvecklade vi lekarna och Insekts-stigens stationer med hjälp av barnens tankar och nyfikenhet.

År 2

2021–2022

Vi träffade skolbarn i Åk 2-4 och jobbade med temat "Pollinering". På våren och hösten besökte barngrupper vår Insektsstig för att lära sig om bin och pollinering. Under vintern åkte vi ut till skolorna och lekte istället. Efter lekpasset fick alla barn bygga ett eget bihotell som de kunde ta med sig hem.
 
Vi jobbade också med mobilspelet "Insektsstigen" för att barn som inte kan komma till Insektsstigen ska få ha lika kul och lära sig lika mycket som våra besökare. Spelet bygger på samma kunskap och tankar som finns i våra lekar.

År 3

2022–2023

Sista projektåret arbetade vi med både pollinering och metamorfosen. Vi fortsatte att förbättra lekarna och fyllde på med kunskap utifrån barnens funderingar.
Vi träffade grupper med pedagoger som fick prova lekarna tillsammans med oss.
 
För att knyta ihop säcken skapade vi ett häfte med vår dokumentation av lekar, fakta och pedagogik som vi kommer dela med oss av till andra. Du kan snart ladda ner det på vår hemsida.
bottom of page